Steur in de vijver? Hier moet je rekening mee houden

Wil je graag steuren in je vijver, maar weet je niet precies wat je daarvoor moet hebben? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij geven je de beste tips die je nodig hebt voor steuren in de vijver. Je moet allereerst de juiste vijverproducten bij Peekoi halen, zodat je deze vissen een gezonde leefomgeving kunt bieden. Lees er hier meer over!

Wat is een steur?

De steur komt oorspronkelijk uit landen zoals Rusland en Hongarije. Deze vis kan in het wild wel zes meter lang worden en wel 400 kilogram wegen. Hij kan ongeveer 50 tot 100 jaar oud worden. De steur is een mooie vis die eruitziet als een haai en lijkt alsof hij uit de tijd van de dinosauriërs komt. Het is een van de oudste soorten vissen. Vroeger leefde de steur in grote rivieren in heel Europa, maar nu zijn er nog maar een paar kleine groepen van deze vis over.

Aandachtspunten

Als je steuren in je vijver wilt houden, moet je op een paar dingen letten. Steuren eten speciaal voer dat naar de bodem zinkt, omdat hun mond aan de onderkant zit. Het voer ruikt sterk, zodat het lijkt op hun natuurlijke eten. Steuren leven op de bodem van koud, stromend water waar veel zuurstof is. Ze kunnen niet genoeg zuurstof krijgen door water door hun kieuwen te laten stromen, dus ze moeten net als haaien blijven zwemmen om genoeg zuurstof te krijgen. Daarom is het belangrijk om de vijver goed te beluchten en genoeg ruimte te hebben. Steuren kunnen niet achteruit zwemmen, houd hier rekening mee. Dus, ga je vijverproducten kopen? Laat je adviseren om erachter te komen wat het beste bij deze vissen past.

Welk voer moet je kopen?

Steuren hebben speciaal voer nodig dat snel naar de bodem zakt. Dit voer kun je kopen en het zinkt meteen naar beneden in plaats van op het water te blijven drijven. Als je goed naar de steur kijkt, zie je dat zijn mond onderaan zijn lichaam zit. Naast het feit dat steuren speciaal voer nodig hebben dat veel eiwitten bevat, moet het voer dat je koopt ook direct naar de bodem zinken. Steuren eten het voer vanaf de bodem en moeten apart gevoerd worden. Andere vissen vinden dit voer ook lekker, dus het is handig om ze eerst te voeren en de steur te laten wennen aan een vaste voerplek.

Vervoer

Als je een steur wilt kopen, moet je ervoor zorgen dat je hem op de juiste manier vervoert. Meestal worden steuren in langwerpige plastic zakken vervoerd, die passen bij hun lengte. De steur moet zich helemaal kunnen uitstrekken in de zak, zodat het veilig is tijdens het vervoer. Wanneer je thuiskomt, laat je de plastic zak met de steur ongeveer 15 minuten op het oppervlak van je vijver drijven. Op die manier kan het water in de zak zich aanpassen aan de temperatuur van het water in je vijver. Heb jij al steuren in de vijver?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *