Vier tips het meeste uit een kleine tuin te halen 

Als je een kleine tuin hebt, kan het een uitdaging zijn om deze optimaal te benutten, maar met de juiste aanpak en een paar slimme trucjes kun je zelfs de kleinste ruimtes omtoveren tot een prachtige en functionele buitenruimte. Hier zijn vier tips.

Maak gebruik van verticale ruimte

Een van de beste manieren om ruimte te besparen in een kleine tuin is door gebruik te maken van de verticale ruimte. Hangende manden, plantenbakken hangend aan de muur en klimplanten zoals Hedera Hibernica zijn allemaal geweldige opties om je tuin te verfraaien zonder veel grondoppervlak in te nemen. Hedera Hibernica, ook wel bekend als de Ierse klimop, is een snelgroeiende en gemakkelijk te onderhouden plant die mooi langs muren of schuttingen kan worden geleid.

Kies voor multifunctionele meubels en accessoires

Een andere manier om ruimte te besparen in een kleine tuin is door te kiezen voor multifunctionele meubels en accessoires. Denk aan een bank die ook als opbergruimte kan worden gebruikt, of een tafel die kan worden ingeklapt wanneer hij niet wordt gebruikt. Hangende plantenbakken of klimplanten zoals Prunus Rotundifolia, kunnen ook als natuurlijke schuttingen worden gebruikt om de tuin af te scheiden en privacy te creëren.

Creëer verschillende hoogtes

Een andere slimme manier om de ruimte in een kleine tuin optimaal te benutten, is door verschillende hoogtes te creëren. Dit kun je doen door het plaatsen van verhoogde plantenbakken, stenen muren, of zelfs door het toevoegen van kleine trappetjes. Prunus Rotundifolia is een ideale plant voor het creëren van hoogteverschillen, aangezien het een opgaande groei heeft en een dichte haag kan vormen die hoog kan worden opgebouwd.

Gebruik spiegels

Verder is het gebruik van spiegels een andere handige truc om je tuin groter te laten lijken. Een eenvoudige manier is om een grote spiegel aan een muur te bevestigen. Door dit te doen, creëer je een optische illusie van extra ruimte in je tuin. Het is vooral effectief als je de spiegel op een slimme plaats plaatst, zoals naast een plantenbak of in een hoek van de tuin.

Tot slot

Een kleine tuin hoeft geen beperking te zijn. Door slim gebruik te maken van verschillende hoogtes, de juiste planten, multifunctionele meubels, spiegels en verticaal tuinieren, kun je de ruimte optimaal benutten en een functionele en visueel interessante buitenruimte creëren. Experimenteer met verschillende opstellingen en ontdek wat het beste werkt voor jouw kleine tuin, en voor je het weet heb je een prachtige oase; zelfs met een beperkt oppervlak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *