Leuke middeleeuwse decoraties voor je tuin en huis

De Middeleeuwen zijn super interessant, toch? Met al die kastelen, ridders en prinsessen die een belangrijke rol speelden in die tijd. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen hun huis willen inrichten in middeleeuwse stijl. In deze blog geven we wat ideeën voor middeleeuwse decoraties in huis. Of je nou helemaal weg bent van de Middeleeuwen of gewoon dol bent op een unieke inrichting, deze decoraties van Houseandgarden.shop zullen zeker een mooie aanvulling zijn op jouw interieur.

Schilderijen en wandtapijten

Schilderijen en wandtapijten kunnen een goed idee zijn. Kies voor afbeeldingen van stoere ridders in harnassen, majestueuze middeleeuwse kastelen of prachtige landschappen. Maar zorg er wel voor dat de schilderijen en wandtapijten passen bij de rest van je inrichting. Kies bijvoorbeeld voor warme, aardse kleuren zoals bruin en rood, die veel gebruikt werden in middeleeuwse interieurs. Zo zorg je ervoor dat de schilderijen en wandtapijten echt bijdragen aan de middeleeuwse sfeer van jouw huis!

Kandelaars en lantaarns

Een andere manier om een middeleeuwse sfeer in huis te halen is met behulp van kandelaars en lantaarns. Kies exemplaren van stoer metaal of warm hout, en zet ze neer op strategische plekken in huis. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel, in de woonkamer of zelfs in de slaapkamer. En het leukste van alles: vul de kandelaars met kaarsen in gezellige, warme kleuren zoals geel en oranje. Zo creëer je een heerlijke sfeer waarin je lekker kunt ontspannen en genieten van het middeleeuwse gevoel.

Wapens en harnassen

Voor de echte Middeleeuwen fanaten onder ons is het misschien wel een idee om wat middeleeuwse wapens en harnassen in huis te halen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoer middeleeuws zwaard, of een harnas dat aan de muur wordt gehangen? Wel is het belangrijk om hierbij de veiligheid van jezelf en je gasten in acht te nemen. Zorg ervoor dat de wapens en harnassen stevig zijn bevestigd aan de muur en dat er geen scherpe randen of punten uitsteken.

Meubels met middeleeuwse uitstraling

Ben je op zoek naar meubels met een middeleeuwse uitstraling? Kijk dan eens naar robuuste houten tafels en stoelen met gedraaide poten en versierde rugleuningen. Kies voor meubels met een simpel, maar functioneel design, zoals ze dat in de Middeleeuwen ook deden. Hout was namelijk een veelgebruikt materiaal in die tijd. Een andere leuke optie is om wat houten banken of kisten neer te zetten. Niet alleen dragen deze meubels bij aan de middeleeuwse sfeer in jouw huis, ze zijn ook nog eens heel praktisch en duurzaam. Zo heb je niet alleen een uniek interieur, maar ook nog eens meubels die lang meegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *