Bloembollen

Een gids voor tuinieren met bloembollen

Bloembollen zijn een makkelijke en leuke manier om je tuin te verfraaien. De meeste soorten bloembollen bloeien in het voorjaar, maar er zijn ook soorten die het hele jaar door bloeien! In deze blog geven we je tips over hoe je twee populaire soorten bloembollen kunt planten: de blauwe druifjes en de Begonia. We vertellen je alles wat je moet weten over het planten van deze bollen, hoe je ze kunt verzorgen en waarom ze zo leuk zijn.

De planten van blauwe druifjes-bollen

Blauwe druifjes zijn mooie, paarse bloemen die perfect zijn voor eindeloos veel verschillende tuinen. Ze kunnen net worden geplant voordat de winter begint, wanneer de grond nog warm is. Als u uw blauwe druifjes in het najaar plant, dan moet u weten dat ze pas in mei of juni gaan bloeien. Uw bollen moeten op een plek staan waar ze minstens 6 uur per dag direct licht krijgen. Zorg er ook voor dat de grond goed wordt bewaterd voordat u begint met planten. Als alles goed is, duurt het ongeveer 8 weken voordat je blauwe druifjes in volle glorie kunt bewonderen!

De planten van Begonia bollen

Begonia’s zijn prachtige rode bloemen die elk jaargetijde mooi in elke tuin staan. De beste tijd om begonia-bollen te planten is aan het begin van de lente of aan het einde van de winter als de grond nog warm is. Zorg er ook voor dat uw bollen op eenzelfde manier als hierboven wordt geplant; dit betekent dat ze minstens 6 uur per dag direct licht moeten ontvangen en dat u erop let dat de grond goed bewaterd is voordat u met planten begint. Sommige mensen kiezen er ook voor om hun begonia’s te verpotten in plaats van direct in de tuin te planten; als dat zo is, dan moet u eraan denken om regelmatig water te geven terwijl ze groeien zodat ze niet uitdrogen.

Conclusie

Tuinieren met bloembollen kan ongelooflijk lonend en bevredigend zijn, vooral als je de resultaten van je harde werk ziet uitbetalen. Met deze eenvoudige tips voor het tuinieren met blauwe druifjes en begonia bollen kun je je tuin het hele jaar door mooi maken, ongeacht het seizoen of het klimaat. Vergeet dus niet wat bloembollen te pakken en ga vandaag nog aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *